Popularitatea fructelor de goji bio atinge noi culmi. Inițiată în Himalaya, acolo unde au fost consumate de cele mai vechi popoare, imaginea fructelor de goji se continuă până în zilele noastre, de această dată într-o notă modernă și axată pe caracterul practic al acestora. Astfel, dacă în urmă cu mii se ani goji era baza băuturilor sănătoase, care țineau populațiile departe de boli, astăzi acesta este un fruct premium, prețul de cultivare, producție și vânzare fiind unul piperat. Cu toate acestea, tot mai mulți români încep să îl consume în ciuda faptului că este privit drept un aliment “de nișă”.
La limita dintre marketing și beneficiile incontestabile, vânzarea fructelor de goji se accelerează
Fructele de goji bio sunt unele dintre cele mai nutritive. Acestea dețin o concentrație remarcabilă de antioxidanți care ajută la combaterea îmbătrânirii premature, au cu până la de 10 ori mai mulți antioxidanți decât strugurii roșii, 10 până la 30 de ori mai mulți decât antocianinele vinului roșu și de 15 ori mai mult fier decât spanacul. Goji conțin, de asemenea, toți cei 18 aminoacizi esențiali (blocurile de proteine) pe care corpul uman nu le poate crea și are una dintre cele mai mari concentrații de proteine raportat la oricare alt fruct.
Deși asupra vânzării lor planează puternice campanii de marketing, beneficiile lor sunt (realmente) incontestabile. De pildă, s-a dovedit că fructele de goji bio au fost folosite de mii de ani în medicina tradițională chineză și tibetană și sunt renumite pentru creșterea rezistenței și longevității. De asemenea, se crede că acționează pe meridianele rinichilor și ficatului, ajută la diminuarea durerilor de spate și combate amețeala ori pierderile de vedere.
Fructele goji, important nutrient pentru organism
În conformitate cu principiile medicinei chinezești, goji sunt folosite ca tonic pentru a hrăni corpul atunci când suferă de boală sau slăbiciune. Cu toate acestea, acesta poate fi folosit zilnic pentru sănătatea generală a organismului. Este compus din 15% proteină, 21 de minerale esențiale și 18 aminoacizi, ceea ce îl transformă automat într-un nutrient dens, mai puternic decât orice alt fruct cultivat sau importat în România.
Toate aceste detalii ante-menționate subliniază încă o dată beneficiile consumului de goji, motiv pentru care tot mai mulți români ajung să cumpere fructele de goji bio cultivate în pepiniera din Brașov. Crescute din materiale săditoare certificate, calitatea acestora se reflectă în starea organismului de după consum. Sunt gustoase și pot fi conservate pentru mult timp, grație tehnicii optime de uscare ce nu permite fructului să își piardă din proprietăți.
Goji bio se caracterizează printr-o energie antioxidantă și fitonutrientă pe care niciun alt fruct nu le poate egala.
Adaptat la obiceiurile alimentare ale românilor, goji este consumat mai ales dimineața, fiind o sursă foarte bogată de vitamina C. În acest fel, un mic-dejun care conține fructe de goji devine un apărător împotriva stresului oxidativ și protejează sistemul imunitar. De fapt, goji conțin de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele și chiar lămâile! Sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine A, B1, B2, B6 și E și chiar au compuși naturali antiinflamatori, anti-bacterieni și anti-fungici.
Ca produs premium, însă nicidecum unul de nișă, goji se numără printre cele mai nutritive fructe cultivate sau importate în România. Din pepinierele din Brașov acestea pleacă cel mai adesea în formă uscată, de unde ajung în magazinele naturiste sau fabrici, unde sunt incorporate în iaurturi sau produse de îngrijire. În ciuda prețului ridicat, românii continuă să le cumpere și apreciază beneficiile consumului de goji, sesizând îmbunătățiri ale funcționarii organismului.









