Shisha devine tendința cu cea mai rapidă creștere în rândul persoanelor cu diferite vârste din întreaga lume. Oameni diferiți au motive diferite pentru a încerca shisha, dar există un motiv care rămâne comun pentru toți – încearcă shisha să simtă diferența față de fumatul țigării. Un utilizator de shisha are propriile sale scuze cu privire la motivul pentru care este tentat să fumeze shisha. S-ar putea să se gândească că apa din țeavă filtrează toxinele din tutun sau chiar că aromele shisha sunt un amestec de sucuri de fructe și zahăr, ceea ce face o face să fie un concept mai sănătos decât fumatul țigării.
Există multe astfel de mituri asociate cu fumatul shisha. Cea mai bună narghilea de pe Calea Victoriei dorește să vă prezinte miturile despre fumatul de narghilea care se vehiculează în toată țara și nu numai.
Mitul 1: Fumatul shisha din plante este mai bun decât shisha obișnuită
Fapt: Aceasta este cea mai comună concepție între oameni. Și preferă să aibă arome de shisha pe bază de plante decât arome obișnuite de fructe. Dar adevărul este că shisha cu arome de fructe sau pe bază de plante te expune la același risc.
Mitul 2: Pentru aburi mai mari și denși, oamenii adaugă lapte la bază
Fapt: Mulți utilizatori de narghilea adăugă lapte în loc de apă, în încercarea de a obține aburi mai mari și mai denși. Dar acesta este un lucru pe care nu-l recomandăm niciodată. Din perspectiva sănătății, adăugarea de lapte la baza este o idee nefericită. Laptele se face spumă atunci când aerul trece prin el. Și atunci când nu sterilizați inelele de narghilea între fiecare sesiune, laptele din baza poate provoca o creștere semnificativă a bacteriilor și, dacă este inhalat, poate provoca și infecții respiratorii sau pulmonare foarte grave.
Mitul 3: Aromele din narghilea sunt în mare parte melasă și nu conțin tutun, deci nu dăunează
Fapt: Aromele de fructe ale narghilelei au tendința de a masca toxinele din ele. Și majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de acest lucru. Ei folosesc mai multe arome gândind că inhalează doar o aromă de fructe.
Mitul 4: Apa este un filtru eficient împotriva cancerigenilor
Fapt: Nivelurile de substanțe cancerigene prezente în fumul shisha diferă foarte mult în funcție de diverși factori, cum ar fi durata fumatului, adâncimea, lungimea și frecvența de inhalare. Apa nu filtrează substanțele cancerigene. De fapt, aerosolul, gudronul și alte particule de metale grele sunt, de asemenea, prezente în fumul shisha.
Ganesha Caffe Victoriei este unu dintre lounge bar-urile care are grijă de toate precauțiile necesare luate în timpul fumatului shisha și mențin o atmosferă shisha sănătoasă. Tânăra generație este curioasă să știe ce este shisha și este încântată să guste noile arome de shisha. Dar s-ar putea să fie dezinformate sau să nu știe efectele nocive ale fumatului de narghilea supra organismului.
Specialiștii Ganesha vă sfătuiesc să nu fumați narghilea în fiecare zi, maximum o dată pe săptămână și dacă vreți să fumați, alegeți măcar cea mai bună shisha care nu vă expune la atât de multe riscuri.