În pofida faptului că a venit toamna, temperaturile indică în termometre temperaturi destul de ridicate. În astfel de cazuri, nutriționiștii recomandă consumul regulat de lichide, mai ales cele bogate în sodiu pentru a echilibra organismul. Între timp, cafenelele din capitală sunt luate cu asalt de persoanele dornice să își potolească setea, iar cele su specific oriental le oferă ocazia să descopere o experiență unică prin degustarea unui preparat special, ayranul.
,,Ce este ayranul de fapt? Ayranul este un preparat emblematic pentru bucătăria turcească, nu lipsește de pe mesele lor. Este originar din orașul Susurluk, în nord-vestul Turciei. Deși ingredientele sunt aceleași, în Susurluk se folosesc pompe de mare viteză pentru a crea o textură cremoasă. Deoarece este o băutură de vară, este servit rece ca aperitiv. Se poate asocia cu produse de patiserie sau kebab, dar și mâncăruri principale. Se poate servi simplu, ori puteți adăuga menta sau castraveți pentru a-i schimba gustul.” a declarat un reprezentant Ganesha Caffe.
Ayranul se prepară printr-un amestec de iaurt, apă și sare. Este ușor de făcut și se poate ajusta adăugând o cantitate mai mare sau mai mică de ingrediente, în funcție de preferințe. Nu conține zahăr, iar nutriționiștii îl recomandă pentru a echilibra nivelul de sodiu din organism deoarece ajută la hidratare.
Consumat mai ales pe timpul verii datorită proprietăților sale de a răcori și de a potoli setea, este extrem de popular și de gustos însă nu doar în Orient, ci și în America, Asia și Peninsula Balcanică. Lanțuri de fast-food l-au inclus în meniul lor, iar în țara noastră, cafenelele cu specific oriental precum Ganesha Caffe îl servesc de ani de zile.
Meniul Ganesha Caffe
Ganesha Caffe pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse cu specific oriental, nu doar aryan. Printre acestea se numără cafeaua turcească servită la ibric, ceaiuri de diferite sortimente, dar și cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice. Vedeta meniului este narghileaua, declarată cea mai bună din capitală ani la rând.
Cafeneaua dispune de o locație idilică, perfectă pentru o seară în oraș alături de prieteni. Decorul ales special pentru a portretiza inspirația zeității Ganesha, de unde derivă și numele. Fiecare mic detaliu (decorațiuni, materiale, tacâmuri, etc.) demonstrează măiestria și devotamentul celor din spatele acestei afaceri de succes.
Dacă ayranul este consumat în special pe timpul verii, narghileaua este solicitată pe tot parcursul anului. În comparțaie cu alte localuri, la Ganesha Caffe narghileaua se poate personaliza, ingredientele putând fi combinate după bunul plac pentru a crea aroma ideală.
Despre Ganesha Caffe
Ganesha Caffe este cunoscută drept cafeneaua cu cea mai bună narghilea din București. Cu toate acestea, meniul este variat și oferă opțiuni pentru gusturile fiecăruia. Inspirată de cultura orientală, Ganesha Caffe oferă fiecărui vizitator o experiență completă prin decor, preparate și profesionalismul personalului angajat.
Ganesha Caffe este localizată pe Bulevardul Barbu Văcărescu, nr. 71, sector 2 București, iar ca orar de funcționare, își așteaptă clienții între orele 10:00 și 02:00, excepție fiind vinerea și sâmbăta, când programul se prelungește cu o oră.
Contact
Telefon: 0764263742
Website: https://ganeshacaffe.ro
E-mail: ganeshacaffegarden@gmail.com