Piele mai sanatoasa
Nucile de macadamia contin tocotrienoli, un tip de antioxidant. S-ar putea sa vedeti chiar „ulei de macadamia” pe etichetele cremelor si serurilor anti-imbatranire. Tocotrienolii contribuie, de asemenea, la protejarea impotriva stresului oxidativ din cauza expunerii la soare. Evitati stresul oxidativ, deoarece dauneaza celulelor, ADN-ului si contribuie la o serie de afectiuni grave de sanatate.
Protejeaza creierul
Acidul palmitoleic din nucile de macadamia este bun pentru sanatatea inimii si a creierului. Acidul palmitoleic este un element major al mielinei, invelisul protector de grasime din jurul neuronilor creierului.
Neuronii sunt mesagerii creierului, transportand informatiile necesare functionarii corpului catre celulele nervoase, celulele glandelor si muschii. Acidul palmitoleic va protejeaza, de asemenea, creierul pe termen lung, ajutand la combaterea bolilor neurodegenerative si a tulburarilor mentale.
Promoveaza satietatea
O mana din aceste nuci in fiecare zi poate fi o modalitate buna de a incorpora proteine, grasimi si fibre pe baza de plante, care ajuta la promovarea satietatii.
Provocarea este sa te opresti la o mana, adica aproximativ 1/4 ceasca. O ceasca intreaga de nuci de macadamia ar adauga aproximativ 1.000 de calorii.
Retineti ca nucile sunt calorice dense. Daca pierderea in greutate sau mentinerea in greutate este un obiectiv, tineti cont de dimensiunile portiilor si incercati sa nu exagerati.
10-12 nunci conțin:
Calories: 204
Total Fat: 21 g
Protein: 2.3 g (4% DV)
Carbs: 4 g (1% DV)
Sugar: 1.3 g (33% DV)
Fibre: 2.5 g (10% DV)
Grasimi sanatoase in nuci de macadamia
Nucile Macadamia contin mai multe grasimi decat orice alta nuca de copac. Dar ele nu trebuie evitate sau savurate doar in ocazii speciale. Acea grasime din nucile de macadamia consta in principal din acizi grasi mononesaturati buni pentru dvs.
Aceste grasimi au fost corelate cu imbunatatirea sanatatii inimii si va pot reduce riscul de boli de inima si atacuri de cord.
Plutind prin acea grasime mononesaturata este omega-7, cunoscuta si sub denumirea de acid palmitoleic. De fapt, nucile de macadamia se situeaza pe locul cel mai ridicat in ceea ce priveste acidul palmitoleic, la 17%.
S-a descoperit ca acidul palmitoleic ajuta la sanatatea inimii, reducandu-va sansele de hipertensiune arteriala si ateroscleroza. De asemenea, poate ajuta la sustinerea sensibilitatii la insulina, prin protejarea impotriva rezistentei la insulina si la reducerea inflamatiei si umflaturilor din corp.
Niveluri ridicate de mangan
Manganul este unul dintre mineralele deosebite din nucile de macadamia. O portie contine mai mult de jumatate din ceea ce avem nevoie in fiecare zi. Dar cum ne avantajeaza? Acest nutrient este important pentru metabolism, oase puternice, reproducere si un sistem imunitar sanatos.
Tiamina si cuprul
Tiamina, cunoscuta sub numele de B1, este un alt nutrient notabil din nucile de macadamia.
Tiamina ajuta organismul sa utilizeze carbohidratii ca energie transformandu-i in glucoza. De asemenea, ajuta la functionarea creierului si a nervilor.
Corpul dvs. nu stocheaza tiamina, deci trebuie sa mancati alimente precum nuci de macadamia si alte alimente bogate in tiamina, cum ar fi mazarea, portocalele, bananele si painea integrala.
Cuprul ajuta sistemul imunitar, sanatatea oaselor si producerea de celule rosii si albe din sange. Apropo de sange, cuprul lanseaza fier pentru a forma hemoglobina, responsabila de transportul oxigenului in tot corpul. Spre deosebire de tiamina, cuprul este stocat in organism.